Welke houtkachel heeft het hoogste rendement?

Als u een houtkachel wilt kopen, stelt u zich waarschijnlijk de vraag ‘welke houtkachel heeft het hoogste rendement?’ Dat is een logische vraag, want u wilt natuurlijk ‘zoveel mogelijk kachel voor uw geld’. Het rendement van de houtkachel geeft aan in hoeverre de verbranding van de kachel optimaal is. Want: hoe hoger het rendement, hoe efficiĆ«nter de houtkachel stookt. Maar de houtkachel met het hoogste rendement is niet automatisch de beste of voordeligste keuze voor u. Wij leggen het hieronder aan u uit.

Besparen op stookkosten en milieu

Een hoog rendement houtkachel is uiteraard wel aan te bevelen. Met een hoog rendement houtkachel bespaart u niet alleen op de stookkosten; ook het milieu heeft er profijt van. Een houtkachel die minder hout verbruikt om uw woning lekker warm te stoken, stoot minder schadelijke stoffen uit. Maar het hoogste rendement, is niet altijd het meest efficiĆ«nt! U kunt zichzelf beter de vraag stellen: ‘welk rendement houtkachel past bij mijn situatie?

Ruim aanbod hoog rendement houtkachels

De moderne houtkachels hebben eigenlijk allemaal een hoog rendement. Welke kachel vindt u mooi? Als u daarin uw keuze maakt, kiest u vanzelf voor de kachel met het beste rendement. Hoe hoog het rendement is, hangt voornamelijk af van het soort kachel, maar ook van uw stookgedrag. Moderne houtkachels zijn tegenwoordig voorzien van een rendement tussen de 70 en 85%. Een speksteen houtkachel behaalt zelfs een rendement van 80-90%. Daarmee is uw vraag natuurlijk ook meteen beantwoord. Maar is dat wat u zoekt? Een speksteenkachel is namelijk een houtkachel met een spekstenen (natuursteensoort) bekleding. De gestookte warmte wordt dan langdurig in het speksteen materiaal opgeslagen. Nadat u het vuur gedoofd heeft, geeft het toestel nog urenlang (tussen de 12 en 24 uur) een heerlijke warmte af.

Welke houtkachel voor u?

Tot slot moet u bij uw keuze voor de houtkachel kijken of deze past bij uw kamergrootte en uw stookbehoefte. Het vermogen kiezen dat past bij uw woonsituatie is dus belangrijker dan het hoogste rendement. Als u een houtkachel met een te klein vermogen koopt, wordt een kamer warm stoken moeilijk. Koopt u een houtkachel met een te groot vermogen? Dan kunt het hem niet voluit stoken. Denk dus eerst goed na, overweeg en vergelijk meerdere modellen houtkachels, voordat u besluit een bepaald model hoog rendement houtkachel aan te schaffen. Pas dan weet u of een houtkachel echt rendabel is!

Houtkachel bestellen?

Wilt u graag een houtkachel met hoog rendement kopen? Kijk dan in onze webshop en vergelijk de rendementen van de verschillende houtkachels. Wilt u daar advies bij? Neem dan contact op met Goedkoopste kachels via 085-3010266, of klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl.