Pelletkachel

Wat is een pelletkachel?

Maak kennis met comfortabele kachel met hoog warmte rendement

Bent u iemand die in huis liever een gezellige kachel laat branden in plaats van radiatoren en een cv-ketel? Of heeft u naast uw cv ook een kachel branden, puur voor gezelligheid? Maak dan in dit blog van Goedkoopstekachels.nl kennis met de pelletkachel. De pelletkachel biedt zoveel rendement als het gaat om warmte dat hij veel andere soorten kachels volstrekt overbodig maakt. U leest er hieronder meer over.

Ontdek de voordelen van de pelletkachel

Om direct de vraag ‘wat is een pelletkachel’ te beantwoorden, kunnen we het volgende vertellen: een pelletkachel is een kachel die u niet op gas, kolen of hout stookt. De pelletkachel stookt u op geperste houtstaafjes. Die houtstaafjes noemt men pellets. Pellets zijn plusminus 6 millimeter dik, 2 tot 4 centimeter lang en gemaakt van zuiver houtafval. Dat maakt pelletkachels tot een milieuvriendelijk en zeer efficiĆ«nt alternatief voor de aloude gas- en houtkachels.

Kachel stoken met milieuvriendelijke pellets

Een pelletkachel stoken doet u op de volgende manier: u vult het reservoir van de kachel met pellets, stelt de gewenste temperatuur in en de kachel doet de rest. Hij vult de ruimte waarin de kachel staat behaaglijk warm. Na gebruik van de pelletkachel kunt u hem gemakkelijk schoonmaken. Het rendement van de pelletkachel kan oplopen tot maar liefst 90% ten opzichte van een ‘gewone kachel’ en de kachel verspreidt de warmte mooi egaal door elke ruimte.

Ventilator in pelletkachels

Bijna alle pelletkachels zijn voorzien van een elektrische ventilator. Deze ventilator wordt gebruikt voor het verspreiden van de convectiewarmte en het afvoeren van de rookgassen uit de kachel. Een ventilator bestaat uit mechanische onderdelen. Daarom zal deze kachel wel altijd een licht zoemend geluid produceren. Per kachel verschilt het sterk hoe goed de ventilator hoorbaar is. Dit is afhankelijk van de kwaliteit, maar ook van het type.

Pelletkachel kopen bij Goedkoopstekachels.nl?

Wilt u ‘in het echt’ kennismaken met de pelletkachel? Kom dan gerust ons aanbod bekijken in de showroom van Goedkoopstekachels.nl. Wij vertellen u dan alles wat u moet of wilt weten over de veelzijdige en rendabel pelletkachel. U kunt hem uiteraard ook direct kopen in onze webshop! Wat zijn de voordelen van een pelletkachel kopen bij Goedkoopstekachels.nl?

  • Uitgebreid assortiment: alle kachels uit voorraad leverbaar!
  • Aantrekkelijk lage prijzen
  • Snelle levering: uw kachel binnen 2 tot 4 werkdagen geleverd
  • Veilig en betrouwbaar
  • Retourneren zonder zorgen!
  • Vakkundige service, persoonlijk, per e-mail en telefonisch

Meer weten over de pelletkachel?

Wilt u meer weten over de pelletkachel? Kom kijken of bel ons voor meer informatie op 085-3010266 of mail naar klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl. Of stuur ons een bericht via het contactformulier op de website.