Waar moet u op letten bij het kopen van een houtkachel?

Waar moet u op letten bij het kopen van een houtkachel?

Een houtkachel voor extra sfeer

Een houtkachel is gegarandeerd een waardevolle toevoeging aan uw woning. Het knapperende haardvuur zorgt direct voor meer sfeer. Bovendien kunt u genieten van de warmte en tegelijkertijd besparen op uw energierekening. Voor u een houtkachel gaat kopen, is het wel belangrijk om goed na te denken over de plaatsing van de kachel. U wilt immers geen gevaarlijke situaties creƫren. Wij vertellen u in dit blog waar u over na moet denken bij het kopen van een nieuwe houtkachel.

Assortiment houtkachels

Hieronder enkele van onze sfeervolle houtkachels. Wilt u ons gehele assortiment houtkachels bekijken? Klik dan hier!

Het afvoeren van de rook

Waar vuur is, is rook. Bij het verbranden van hout in de kachel komt rook vrij en die moet wel goed afgevoerd worden. U wilt niet dat de verbrandingslucht in uw woning blijft hangen. Dit is niet alleen onprettig, maar ook ongezond. Daarom is het belangrijk dat u zeker weet dat kachel een goed rookkanaal heeft. In veel gevallen wordt de houtkachel aangesloten op de schoorsteen, zodat de verbrandingslucht via die weg naar buiten kan.

Wilt u een houtkachel kopen voor in de tuin of op het terras? Dan is de rookafvoer vaak geen probleem. In de open lucht zal de rook vanzelf wegwaaien. Plaatst u de houtkachel buiten onder een overkapping waar de verbrandingslucht niet makkelijk weg kan? Dan moet u natuurlijk wel goed nadenken over een veilig rookkanaal.

Het vermogen van de houtkachel bepalen

Wilt u optimaal genieten van uw nieuwe houtkachel? Dan moet u een kachel met het juiste vermogen kopen. Veel mensen denken dat meer vermogen altijd beter is, maar dit is zeker niet het geval. Kiest u een houtkachel met een te hoog vermogen? Dan wordt het niet alleen te warm in huis, maar het zorgt er ook voor dat de kachel nooit optimaal kan branden. Door deze slechte verbranding worden de ruiten van de houtkachel sneller zwart en is er meer schadelijke uitstoot. Laat u daarom altijd adviseren over het juiste rendement van uw houtkachel.

De stijl van de houtkachel

U wilt natuurlijk wel een houtkachel kopen die goed past bij uw inrichting. Wilt u een meer klassieke houtkachel of juist liever een modern ontwerp? Bij Goedkoopste Kachels hebben we een groot aanbod, waar u altijd vindt wat u zoekt. Daarnaast heeft u natuurlijk een bepaald budget waar u rekening mee wilt houden. Zeker wanneer er nog wat aanpassingen moeten plaatsvinden om de kachel veilig te kunnen plaatsen, wilt u niet een te dure houtkachel kopen.