Vuurkorf of tuinkachel kopen?

Kiezen tussen een vuurkorf of een tuinkachel

Nu de zomer is aangebroken, is het heerlijk om ‘s avonds lekker lang buiten te blijven zitten. Maar het kan op den duur wel flink afkoelen. Dan is een lekker vuurtje wel zo fijn om warm te blijven en toch van de buitenlucht te genieten! Maar kunt u dan beter kiezen voor een vuurkorf of voor een tuinkachel? Wij leggen uit wat de verschillen zijn en we zetten de voordelen van vuurkorven en tuinkachels op een rij.

Assortiment tuinkachels

Dit zijn enkele van onze tuinkachels. Wilt u ons gehele assortiment tuinkachels bekijken? Klik dan hier!

Verschil tussen een tuinkachel en een vuurkorf

U kunt zowel een tuinkachel als een vuurkorf gebruiken voor extra warmte en gezelligheid in uw tuin of op het terras. Ze zorgen allebei voor warmte door middel van een houtvuur. Het verschil zit hem dan ook voornamelijk in het ontwerp. Een vuurkorf is een metalen mand. De houtblokken liggen hierin te branden. Een tuinkachel, terraskachel of buitenhaard bestaat uit een metalen kast met een deurtje en een schoorsteen. De tuinkachel is dus afgesloten.

Houd rekening met de rook

Door het open ontwerp van een vuurkorf kan de rook alle kanten op. Waar de rook heen gaat, is dus afhankelijk van de stand van de wind. Zorg dat u aan de goede kant van de korf gaat zitten om te voorkomen dat de rook in uw gezicht waait. Een buitenhaard heeft een schoorsteen, waardoor de rook in ieder geval omhoog geleid wordt. Daarna waait de rook alsnog met de wind mee.

De veiligheid van een vuurkorf of tuinkachel

Een tuinkachel heeft een gesloten verbrandingskamer. Hierdoor kunnen er geen vonken wegspatten. Bij een vuurkorf gebeurt dit wel. Hierdoor kunt u me een vuurkorf ook last krijgen van brandplekken in het gras of op het terras. Hier heeft u met een tuinkachel geen last van. Een buitenhaard is dus een stuk veiliger.

De prijsverschillen

Over het algemeen is een tuinkachel duurder dan een vuurkorf. Dit is echter wel volledig afhankelijk van het model. Zowel vuurkorven als tuinkachels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Verplaatsen van de vuurkorf of buitenhaard

Bent u van plan om de vuurkorf of tuinkachel regelmatig te verplaatsen naar andere plekken in de tuin? Dan kunt u het beste kiezen voor een kleine en lichte vuurkorf of voor een terrashaard op wieltjes.

Wilt u een tuinkachel kopen? Dat kan bij Goedkoopste Kachels! Wij hebben een ruim aanbod buitenhaarden tegen een aangenaam prijsje. Ook vindt u bij ons accessoires voor de tuinkachel, bijvoorbeeld om de houtkachel te gebruiken als barbecue. Zo geniet u extra van die heerlijke zomeravonden in de tuin!