Wat zijn de meest milieuvriendelijke houtkachels?

De gezellige houtkachel in huis

Een gezellige houtkachel zorgt voor een warme sfeer in huis. In de wintermaanden en op donkere dagen zorgt een houtkachel ervoor dat u lekker warm binnen zit. Dankzij het diverse aanbod aan verschillende houtkachels van Goedkoopste Kachel, vindt u altijd wel een kachel die in uw woning past. Ze zijn te bestellen van groot tot klein en in verschillende kleuren en materialen. Maar wat zijn de meest milieuvriendelijke houtkachels? In dit blog vertelt Goedkoopste Kachels u hier meer over.

Is een hoog rendement beter?

Milieuvriendelijke houtkachels zijn hoog rendement houtkachels. Dat zit zo: een hoog rendement betekent dat de houtkachel de brandstof optimaal benut. De houtkachel stookt dus efficiënter. Dit zorgt voor een betere verbranding, wat op zijn beurt weer beter voor het milieu is.

Houtkachels in verschillende materialen

Hoe hoog het rendement van de kachel is, is deels ook afhankelijk van het soort kachel en uw stookgedrag. De meeste moderne houtkachels behalen een rendement van tussen de 70 en 85 procent. Koopt u een tegel- of speksteenkachel? Dan behaalt u een rendement van maar liefst 80 a 90 procent. Speksteen houdt de warmte namelijk langer vast. U kunt de warmte van een speksteenkachel tot 12 à 24 uur na het stoken nog voelen. Een tegelkachel daarentegen houdt de warmte minder lang vast. Om hetzelfde effect te bereiken als met een speksteenkachel heeft u dus een groter formaat tegelkachel nodig.

Assortiment houtkachels

Wanneer kans op een lager rendement?

Het rendement van uw nieuwe houtkachel kan lager uitvallen wanneer u op de verkeerde manier stookt. Wanneer een onvolledige verbranding gecreëerd wordt, komt er meer vervuiling in de lucht. Een onvolledige verbranding kan ontstaan door hout te stoken dat nog verfresten heeft of nog nat is. Wanneer de deur van de kachel onvoldoende afgesloten is of wanneer er een slechte trek door de schoorsteen komt, heeft u ook onvolledige verbranding. Dit gebeurt ook wanneer de schoorsteen vervuild of verstopt is.

Milieuvriendelijke houtkachel bestellen

Alle houtkachels van Goedkoopste Kachels zijn van topkwaliteit. Met de juiste manier van stoken, behaalt u dus een hoog rendement. Heeft u nog vragen over milieuvriendelijke houtkachels? U kunt ons bereiken via 085-3010266 of mailen naar klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl. Bestel vandaag nog een stijlvolle en milieuvriendelijke houtkachel bij Goedkoopste Kachels!