Wat zijn de meest milieuvriendelijke houtkachels?

Een houtkachel in uw tuin

Heeft u een mooie veranda, overkapping of een tuinhuis in uw tuin en wilt u het daar nog gezelliger maken? Met de mooie houtkachels van Goedkoopste Kachel maakt u iedere zitplek sfeervol. Een houtkachel is tijdens de frisse lente- en zomeravonden ook zeer praktisch in te zetten. Maar welke type houtkachel is het meest geschikt voor onder de veranda, de overkapping of voor bij het tuinhuis? In dit blog vertelt Goedkoopste Kachels hier graag meer over.

De gesloten houtkachels

De volledig gesloten houtkachels zijn het meest geschikt om in uw tuin te plaatsen. Deze kachels hebben geen open verbranding. Dit is veiliger. Ook heeft de gesloten houtkachel een extra pijp om lucht mee aan te voeren. Dit zorgt voor een hoger rendement.

Een hoger rendement houtkachel is beter

Een hoger rendement houdt in dat de houtkachel een betere verbranding heeft en dus efficiƫnter zijn brandstof benut. Een betere verbranding is ook beter voor het milieu en voor uw gezondheid. Doordat het vuur een betere verbranding doormaakt, worden er minder schadelijke stoffen uitgestoten. Kies daarom altijd voor een houtkachel met een hoog rendement. Dit bespaart u op lange termijn veel geld en u houdt het milieu schoner.

Kachel voor uw veranda, tuinhuis of overkapping

Veel moderne en nieuwe houtkachels hebben een rendement van tussen de 70 en 85 procent. Dit is zeer hoog. Kies daarom altijd voor een nieuwe of moderne houtkachel, zodat u weet dat u een goede verbranding op gang kunt brengen. De houtkachels van Goedkoopste Kachels zijn hier een goed voorbeeld van. Let er ook op dat u niet teveel tocht in uw tuinhuis, veranda of overkapping heeft. De mate waarin een houtkachel beschermd wordt tegen weersinvloeden is van invloed op de verbranding.

Welk materiaal houtkachel

Houtkachels zijn in verschillende materialen beschikbaar. Wat dacht u van de moderne houtkachel of de tegel- en speksteenkachel? Een spekstenen kachel houdt de warmte tot wel 12 Ć  24 uur na het stoken vast. De kosten van dit type kachel liggen wel iets hoger. Het is aan u welk bedrag u aan de kachel uit wilt geven.

Houtkachel voor buiten bestellen

Heeft u nog vragen aan Goedkoopste Kachels? Dan kunt u contact met ons opnemen via 085-3010266 of mail naar klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl. De beste houtkachels voor uw overkapping, tuinhuis of veranda vindt u bij Goedkoopste Kachels!