5 Voordelen van het plaatsen van een houtkachel

Een houtkachel plaatsen kan in iedere woning met een schoorsteen. En het is gegarandeerd een sfeervolle toevoeging aan uw interieur. Naast de gezelligheid van een haardvuur, profiteert u ook van de warmte die de houtkachel verspreid. Lees hier over de 5 voordelen van een houtkachel.

Een houtkachel zorgt voor sfeer

Er is niets dat zorgt voor meer sfeer in huis dan een knisperend haardvuur. Het knetteren van het hout en de typische geur van een houtkachel zorgen direct voor meer gezelligheid. Warm op een koude winterdag lekker op bij het vuur. Of kruip ‘s avonds dicht tegen elkaar aan op de bank en staar eindeloos in de sierlijk bewegende vlammen. Wanneer u eenmaal in uw eigen woning heeft genoten van een haardvuur, zou u wensen dat u al veel eerder een houtkachel had laten plaatsen.

Een hoog rendement

Door een houtkachel te plaatsen, zorgt u voor een efficiƫnte warmtebron in uw woning. Een houtkachel gebruikt namelijk relatief weinig brandstof en levert toch veel warmte op. Dit komt doordat er maar weinig warmte naar buiten verdwijnt. De schoorsteen voert vooral rook af en laat nauwelijks warmte verdwijnen. Hierdoor heeft een houtkachel een hoog rendement.

Hout is goedkoop

De houtkachel gebruikt, de naam zegt het al, hout als brandstof. U kunt op diverse plekken speciaal kachelhout kopen. Dit kunt u meteen gebruiken in de kachel en is niet heel duur. Maar u kunt ook zelf hout hakken of hout gaan sprokkelen in het bos. Dit is natuurlijk helemaal voordelig. Bovendien kunt u beter een houtkachel plaatsen dan een open haard, want een open haard verbruikt meer brandstof. U kunt naast hout ook papier of karton verstoken, maar dit heeft als nadeel dat er dan erg veel as en rook vrijkomt.

Een houtkachel plaatsen om te koken

Een ander voordeel van een houtkachel is dat u een houtkachel kunt gebruiken om mee te koken. Zo kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig soep of chocolademelk opwarmen op de houtkachel. Dit kan met een open haard natuurlijk niet.

Er is een ruim aanbod houtkachels

Bij Goedkoopste kachels vindt u een uitgebreid assortiment aan houtkachels. Dus wilt u een houtkachel plaatsen? Dan hebben wij gegarandeerd een model dat voldoet aan uw wensen en past bij uw interieur. Van landelijk, tot industrieel of modern, wij hebben het allemaal. Neem gerust contact op met Goedkoopste Kachels voor hulp bij uw keuze. Vul hiervoor het online contactformulier in of neem contact op via 085-3010266 of klantenservice@goedkoopstekachelpijpen.nl.